Отворени „Џифони филмските денови“, Леона Јариќ – прва гостинка кај младите џифонци

Со проекцијата на францускиот филм „Патешествието на Принцот“ вчера во Кинотеката започнаа „Џифони филмските денови“. Голем интерес предизвикува оваа програма, …

Проф. д-р Розалина Попова Коскарова одржа работилница на тема зошто е важен филмот во наставата

Проф. д-р Розалина Попова Коскарова, професорката од Педагошки факултет и авторка на научниот труд „Застапеноста и значењето на филмот во …