Денови на руската наука во МАНУ: Светот директно зависи од научниот напредок и новите технологии

Модерното образование треба да стане меѓународно, а универзитетското мултикултурно, порачаа учесниците на Деновите на руската наука што се одржуваат во …

Љупчо Илиевски, фотограф: Кокино ме предизвика на мегдан што ќе трае долго, многу долго (ГАЛЕРИЈА)

Љупчо Илиевски деновиве е повторно актуелен со изложбата „Чекорење низ Северна Македонија“, поставена кон крајот на јуни во Градскиот музеј …