Објавен третиот повик за проектот „Регионална мрежа за културна разновидност“

Гете-институтот од Скопје го објави третиот повик за проектот „Регионална мрежа за културна разновидност“ за поддршка на повеќејазични проекти. Целта …

На литературен натпревар во Токио, ученичката Лара Станчева освои трето место

Седмоодделенката Лара Станчева од скопското основно училиште „Лазо Трповски“ го освои третото место на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2021 …