Отворање на новиот фестивал за литература „Видик“ со промоција на „Коњски житија“ од Зоран Анчевски

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, во издание на „Арс Ламина“, …

Недостигаше кај нас голема книга со разновидни бајки од повеќе културни подрачја и заднини, како што е „Си беше еднаш“ 

Си беше еднаш… Ова се првите зборови со кои почнува раскажувањето на приказните, волшебно навестување дека почнува ново патување во …

„Костимот во Македонија од појавата на фотографијата до денес“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ – задолжително четиво за идните модни креатори и костимографи

Многубројни книжевници, новинари, модни креатори, филмски и театарски работници, со силен аплауз и многу емоции ѝ оддадоа почит на Зорка …