Потценувачки е ставот кон „провинциските“ театри – луѓето и надвор од главниот град имаат потреба од театар и култура

Премалку луѓе и театарџии се борат за своите театри. Постарите не го предаваат својот скоро изгасен факел на помладите. Политичките …