Културата ќе преживее само со силна централна и локална поддршка – порачуваат од креативните градови за филм од мрежата на УНЕСКО

Масовно јавно финансирање и приватни инвестиции се неопходни за спас на културните и креативните индустрии, продолжување на поддршката и сите …