Збогум, маестро!

На 85-годишна возраст утрово во Скопје почина диригентот и композитор Александар Џамбазов. „Си замина нашиот маестро, тивко и нечујно, како …

Бетовен

Вреди ли без љубов сета музика? Сета таа страст и тој очај? Таа побуна против светот, против боговите и небото? …