Проекција на „Кафе“ на Иранецот Навид Михандост: Уметноста е мост за комуникација на слободоумни луѓе ширум светот

Со прикажувањето на најновиот филм „Кафе“ на иранскиот режисер Навид Михандост вечерва во 20 часот во Кинотеката во Скопје, Меѓународниот …

Бранислав Лечиќ ќе добие награда за особен придонес од „Киненова“, „Зад стоговите сено“ ќе го отвори фестивалот

Актерот Бранислав Лечиќ ќе добие награда за особен придонес на „Киненова“. Актерот кој во последните неколку години беше обвинет за …