Артефакти од Македонија со изложбата „Првите благородници во Европа“ во Канада

Предисториски предмети од македонските локалитети Врбјанска Чука, Шуплевец и Милци се дел од археолошката изложба „Првите благородници во Европа“ која …

Колку повеќе ве има во светот, толку повеќе постоите: Aрхеолошки предмети од Македонија првпат во САД и Канада

Големата изложба „Првите кралеви на Европа“ утре ќе биде отворена на Институтот за древни студии во Њујорк. Во поставката со …

Импресивна турнеја на „Танец“ во Канада и САД: Девет концерти, 10.000 публика, бурни аплаузи

Нашиот најголем културен амбасадор, ансамблот „Танец“, со концертот во Њујорк што го одржа завчеравечер ја заокружи двонеделната успешна турнеја во …

Јана Стојановска со највисок просек заврши прва година на архитектура на „Рајерсон“ во Торонто

Цела година работев навистина напорно за да ги постигнам највисоките резултати и многумина од моите професори го искажаа нивното признание …