Приказни од библиотеките во Македонија: Најактивната читателка има 74 години, а позајмува книги и за 93-годишната мајка

Две истоимени библиотеки „Браќа Миладиновци“, едната во Скопје, другата во Радовиш. Таа во главниот град – малечка, сместена во населба, …