Вермер

Еден убав ден му паѓа мрак на очите. Нема веќе сили и не може да го поднесе секојдневното понижување и …

Бетовен

Вреди ли без љубов сета музика? Сета таа страст и тој очај? Таа побуна против светот, против боговите и небото? …