Посветено на Драги Михајловски – човекот светилник на многу генерации

Драги Михајловски, раскажувачот, романсиерот, препејувачот… оној кој постојано длабеше низ слоевите на македонскиот јазик, откривајќи ги неговите чудни, непредвидливи, незнајни …

„Во главата пишувам расказ“ – нова книга на Елизабета Баковска и Сашо Димоски

Фотокнигата или фотографската мапа насловена „Во главата пишувам расказ“ е нова авторска соработка помеѓу писателката Елизабета Баковска и фотографот Сашо …