Научните друштва на средба во МОН: Како да им се помогне на талентираните ученици

Беше разгледувана можноста за брза интервенција и финансиска помош на здруженијата за да може да го остварат учеството на меѓународните …

Законот прави препки, МОН бара помош од бизнис заедницата за талентираните ученици да заминат на олимпијади

Министерката за образование и наука Весна Јаневска, која е именувана на позицијата минатата недела, ќе оствари средба со здруженијата во …

Сребро, бронза и пофалница за Македонија на Балканската олимпијада по физика

Средношколката Искра Нечаковска од битолската гимназија „Јосип Броз-Тито“ освои сребрен медал, а Марко Митевски од Математичко-информатичка гимназија (МИГ) од Скопје …

Врачени почесните награди „Златна рамка“ на Тони Михајловски, Владимир Анастасов-Вац и на Марина Колоска

Стотина гости, еминентни претставници од светот на културата и кинематографијата и љубители и поддржувачи на македонската филмска индустрија присуствуваа на …

ДФРМ во долготраен клинч со Министерство за култура, филмската уметност во криза

Ниту Агенцијата за филм ниту Министерството за култура побарале извештај од нас. Во Друштвото поминаа сите можни инспекции од Министерството …