Драго Јанчар: „Прозарт“ ми е посебно драга, зашто со балканскиот дел на Европа е поврзан голем дел од мојот живот

Во рамките на дополнителната програма на фестивалот, вечерва во 20 часот во Кинотеката ќе биде прикажан култниот филм од 1980 …

Исклучителни автори од Балканот од вечерва гостуваат на ПРО-ЗА Балкан во Скопје

Драго Јанчар, Ренато Баретиќ, Даница Вукиќевиќ, Слободан Шијан, Владимир Левчев, Тарик Туфан и Снежана Младеновска-Анѓелков од утревечер ќе бидат гости …

Драго Јанчар добитник на „Прозарт“, Баретиќ, Левчев, Туфан, Шијан, Вукичевиќ, Младеновска-Анѓелков гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Наградата „Прозарт“, што Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ по 11. пат ја доделува на истакнат автор за авторски придонес кон …