Конкурс за студентска резиденција за книжевен превод „Вавилон – Нова генерација“ во Радожда

Делегацијата на Европската Унија заедно со Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ од Скопје објавија конкурс за награда за најдобар студентски превод …

Треба да излеземе од удобната зона и да создаваме помалку отпад – екодебата инспирирана од уметничко дело

Инспирирани од делото „Светла иднина“ на авторот Ајваз Озбек, кое е дел од изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и …