Дипломи за олимпијците-хемичари Дарко Стојчев, Јан Стојановски, Ања Спасовска и Филип Бојаџиевски

Четворица средношколци кои летово ја претставуваа Македонија на Меѓународната олимпијада по хемија IchO-2022 добија дипломи за нивните постигнувања. Дипломите на …

Сон ми е со хемијата да го сменам светот: Дарко Стојчев, средношколецот што освои бронза

Веќе неколку години матурантот на IB-програмата во гимназијата „Јосип Броз-Тито“ покажува исклучителни резултати во хемијата, а тоа го докажа годинава …