Дамјан Давков испиша историја – освои сребро и стана најмладиот медалист од Европа на Интернационалната математичка олимпијада

Бронзени медали освоија Никола Спировски и Блаже Суклевски, пофалници – Лука Грашковски и Јасна Илиева, а успех постигна и Марија …

Дамјан Давков освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада, за Македонија и сребро и две бронзи

Осмоодделенецот Дамјан Давков освои злато, Алексиј Тасиќ сребро, Бранко Јангеловски и Леонид Тодороски бронза на Јуниорска балканска математичка олимпијада (ЈБМО) …