Голем успех за танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија – шест награди на меѓународен натпревар во Прага

Четири први и едно второ место и специјална награда за најдобра група освои гевгелиското танцово студио „Мистик“ на Меѓународен танцов …

Отворена изложбата на фотографии „Лица на револуцијата…“ во Гевгелија

Во Домот на Културата во Гевгелија синоќа беше премиерно отворена изложбата „Лица на револуцијата: Внатрешната македонска револуционерна организација низ фотографии …