Она што го работиме никогаш не ќе знаеме кои бедеми ги поставува, сè додека не го пропуштиме времето да истрча пред нас

Денес, кога мојата земја и мојот јазик успешно го множат своето ехо, а ние се чувствуваме срчни и полетни, зошто …

Дамир Каракаш, Броња Жакељ, Елена Алексиева, Томислав Османли – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Десетина писатели, издавачи, уредници од регионот и пошироко ќе бидат гости на јубилејното 10. издание на Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА …