Дарио Ивановски го сруши македонскиот рекорд стар шест децении, Кениецот Виктор Киплагат Серем победник на Виз Ер Скопски маратон

Првото место на 19. Виз Ер Скопски маратон денеска го освои Кениецот Виктор Киплагат Серем, со време 02:15:09, второто место …