„Пејзажно искуство“ на Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска – од Венеција пред домашната публика

Mултимедијалниот проект „Пејзажно искуство“ на Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска, што ја претставуваше Македонија на 59. Венециско биенале 2022, на …

Чардакот на „Св. Јоаким Осоговски“ инспирација за македонскиот проект на Венециското биенале за архитектура

Проектот „Лабораторија од минатото за иднината: Приказни за Летната школа за архитектура во манастирот , 1992-2017“ на авторите: Минас Бакалчев, …

Инсталацијата од 907.000 кожурци од свилена буба и 700 стаорци конечно пред македонската публика

Проектот Silentio Pathologia со кој Елпида Хаџи-Василева ја претставуваше Македонија на престижното Венециско биенале за ликовна уметност во 2013 година …

Архитектонското студио KONNTRA дел од Унгарскиот павилјон на Венециското биенале за архитектура

Нашиот придонес за проектот Othernity е со наслов MO·NU·MENTS со фокус на трафостаницата на улица „Доб“ – инфраструктурен објект во …