Костадин Танчев-Динка: Графичката работилница е едно од најзначајните нешта во сиот мој работен век

Тој се обрати на отворањето на изложбата на новосоздадените дела изработени во изминатите десетина дена во Богданци „Графичката работилница Софија …

15 години Графичка работилница „Софија“ – препознатлив културен симбол не само за Македонија, туку и регионот

По 15. пат во Богданци од денес ќе се организира главната сесија на Графичката работилница „Софија“. На јубилејната работилница ќе учествуваат …

Промоција на „Волшебното патување на Простор и Време“ на Мирко Трајановски и Кристијан Јованоски

Сликовницата „Волшебното патување на Простор и Време“ на авторот Мирко Трајановски и илустраторот Кристијан Јованоски ќе биде промовирана денеска на …