Биљана Тануровска – Ќулавковски и Ивана Васева се добитнички на „Ладислав Баришиќ“

Здружението на ликовни критичари „АИКА Македонија“ ја додели наградата „Ладислав Баришиќ“ за 2021 година од областа на ликовната критика. Комисијата …

Дела од македонски автори на изложбата „Реализирајте! Спротивставете се!…“ во Љубљана

Изложбата „Реализирајте! Спротивставете се! Реагирајте! Перформанс и политика во 1990-те во пост-југословенскиот контекст“ на кураторките Ивана Васева и Биљана Тануровска–Ќулавковски …