Да учат за да освојат медал или да бараат пари за авиобилети? Со каков стрес се справуваат талентираните средношколци

Во моментот 28 ученици и 12 водачи на олимписките тимови тапкаат во неизвеснист дали ќе заминат на некој од светските …

Законот прави препки, МОН бара помош од бизнис заедницата за талентираните ученици да заминат на олимпијади

Министерката за образование и наука Весна Јаневска, која е именувана на позицијата минатата недела, ќе оствари средба со здруженијата во …