Врачување на наградата „Пегаз“: Зелената куќа-дворец во Црниче инспирација за победичкиот роман на Сибо

Во галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје вечерва во 19 часот ќе биде врачена наградата за најдобар необјавен роман„Пегаз“ …

Разговор со Александар Русјаков, авторот на „Хотел меѓу две војни“ во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Авторот на романот „Хотел меѓу две војни“, Александар Русјаков, ќе биде гостин на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје, вечерва …