„Шумската дружина: кога сите сме заедно“ – oдлична џебна алатка за да си позборуваме како се чувствуваме

Педагози, психолози, воспитувачи, чители, беа гости на промоцијата на едукативната игра од Христина Стефановска: „Шумската дружина: кога сите сме заедно“. …

Мимоза Ристова: Жените и денес многу поретко добиваат Нобелова награда

Љубовните врски на Марија Склодовска Кири, нејзината депресивна состојба и појавата на спиритуализмот беа некако недоизречени кај моите претходници, дали …