Инсталацијата од 907.000 кожурци од свилена буба и 700 стаорци конечно пред македонската публика

Проектот Silentio Pathologia со кој Елпида Хаџи-Василева ја претставуваше Македонија на престижното Венециско биенале за ликовна уметност во 2013 година …