Македонската книжевност има иднина! 23 млади автори во „Антологија на иднината“ на библиотеката „Браќа Миладиновци“

Можеби тие научија нешто од мене, но јас сигурно научив многу од нив. И’ благодарам на Библиотеката, а најмногу на …

Разговор со Александар Русјаков, авторот на „Хотел меѓу две војни“ во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Авторот на романот „Хотел меѓу две војни“, Александар Русјаков, ќе биде гостин на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје, вечерва …

„Хотел меѓу две војни“ од Русјаков – книга на месецот во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Романот „Хотел меѓу две војни“ од Александар Русјаков, издание на Литература.мк е книга за месец февруари во библиотеката „Браќа Миладиновци“ …