Почина актерот Славиша Кајевски

Актерот Славиша Кајевски трагично го загуби својот живот, известија од неговата матична куќа Македонскиот народен театар. Комеморацијата ќе се изврши …

Куклата и по неа

Изостанувањето на куклата од театарот значи изоставување на креативниот чин кој недвојбено се огледа преку совладаната вештина да се гради …