Сеќавање на Ристо Палигора во битолскиот КИЦ

Во Културниот и информативен центар во Битола вечерва во 19 часот ќе се одржи помен, сеќавање на м-р Ристо Палигора (1961 – 2018). Воедно ќе биде промовирана и на промоција на книгата-водич „Седум цркви во Пелагонија, Мариово и Преспа“, издание на Здружението „Македонида“ од Скопје.

Промотор ќе биде Владимир Ѓорески. Настанот се одржува со поддршка на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“ од Битола.

Сподели