Светските олимпијади – луксуз за Македонија и нашите талентирани ученици

Сè уште нема решение за талентираните ученици по природни науки кои ја претставуваат Македонија на светските олимпијади. Вкупно 28 ученици и 12 ментори ќе треба сами да ги платат авионските билети за да учествуваат на олимпијадите по биологија, математика, хемија и физика во Астана во Казахстан, Бат во Англија, Хонг Конг во Кина, Ријад во Саудиска Арабија, Исфахан во Иран и Кутаиси во Грузија. Со години тие се враќаат со медали освоени за Македонија. За да им помогнете можете да донирате на линкот:

ДОНИРАЈТЕ! ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА ЗЛАТНИТЕ ДЕЦА ДА ОСВОЈАТ МЕДАЛИ ЗА МАКЕДОНИЈА!

Насловна фотографија: СХТМ

Сподели