Работилница со врвната пијанистка Ана Велиновска на ФМУ

Пијанистката Ана Велиновска ќе одржи работилница за современа музика денеска во 13.30 часот во малата сала на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Таа е алумни на ФМУ. Магистрира во Луцерн, Швајцарија, а сега е докторанд-истражувач на Универзитетот во Левен, Белгија.
Велиновска е една од најбараните пијанисти на најголемите и најреномирани фестивали во Европа за современа музика, за што и таа специјализира.
Влезот е слободен.

Сподели