Промоција на „Културолошки точки на Македонија“ од Александар Јорданоски во Прилеп

Во библиотеката „Борка Талески“ во Прилеп вечерва во 18 часот ќе се одржи промоција на книгата „Културолошки точки на Македонија“ од м-р Александар Јорданоски. Промотор на делото е д-р Марјан Патлиџанковски, а модератор, д-р Ели Луческа. Промоцијата ја организира Институтот за старословенска култура од Прилеп.

– Патриотизмот на денешницата нужно побарува квалитативно потпирање на минатото како основа за постоењето, истовремено, освојување на европските и светските уметнички сцени, европските и светските спортски мундијали, изградување општествени, економски и политички релации со светот кои значат вклучување во светскиот крвоток, но не претопувајќи во масата, ами со зачувана индивидуалност и интегритет, збогатувајќи го тој крвоток со свој печат – пишува во извадокот од книгата.

Сподели