Продуцентот Никола Кимовски назначен за в.д директор на МНТ

Продуцентот Никола Кимовски е нов в.д директор на Македонскиот народен театар. Тој е назначен според решението на Министерството за култура од денес, потпишано од министерот за култура, Зоран Љутков.

Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на МНТ, која ја извршуваше од 2018 година. Функцијата вршител на должност на Македонскиот народен театар ќе се изврши денеска.

Сподели