Предавање на проф. д-р Жељко Милановиќ од Нови Сад на Денови на македонската книжевност

Проф. д-р Жељко Милановиќ од Филозофскиот факултет при Универзитетот во Нови Сад ќе одржи онлајн-предавање денеска во 10 часот, на темата „Како се предава македонската книжевност на Филозофскиот факултет во Нови Сад?“.
Предавањето е во рамките на на манифестацијата „Денови на македонската литература“ во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ.

Предавањето можете да го проследите на следниот зум-линк
https://us02web.zoom.us/j/81030461589

Meeting ID: 810 3046 1589
Passcode: 71561

Сподели