Ако го тргнете зборот од речник, мислите дека нема да се користи? Да ги тргнеме тогаш и „се тепа“, „војна“, „криза“, вели д-р Елка Јачева-Улчар

Речникот е една отворена книга и треба да се збогатува и надградува, а не да се кастри – категорична е …

Реши задача креативно и освој „тоблероне“ – методи на наставникот Слаѓан Станковиќ за учениците да ја засакаат математиката

Дигиталните медиуми ги користи на секој можен начин за да ја приближи математиката до учениците во време на пандемијата од …

Врие во Средното уметничко: вработени бараат смена на директорот, тој вели – не се подготвени за промени

Претставки по однос на работата на училиштата, раководствата и вработените се доставуваат до Државниот просветен инспекторат како надлежна институција за …