Промената е во секој од нас, ние сме промената! Започна 58. МТФ „Војдан Чернорински“ – Прилеп

Промената е најискрената потрага по сопствениот креативен потенцијал. Промената е и првата победа во битката со конформизмот, старите навики, инертните …

„Македокс“ објави повик за автори со креативни документарни проекти

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ отвори повик за автори со креативни документарни проекти за учество на Форумот „МакеКоПроДокс2024“.Форумот пречекува …

Огромен интерес за претставите на 58. МТФ „Војдан Чернодрински“, вечерва започнува со „Хеда Габлер“ на Драмски

Голем интерес владее за влезниците за речиси сите 11 претстави што се селектирани на програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“ во …