Врачени почесните награди „Златна рамка“ на Тони Михајловски, Владимир Анастасов-Вац и на Марина Колоска

Стотина гости, еминентни претставници од светот на културата и кинематографијата и љубители и поддржувачи на македонската филмска индустрија присуствуваа на …

Брилијантни научници: Македонката Светлана Мојсов една од тројцата добитници на светската награда „Танг“

Им оддаваме чест на тројцата брилијантни научници, д-р Хабенер, д-р Мојсов и д-р Холст кои ги поставија темелите на оваа …

За 65 години ФЕИТ образовал 11.000 дипломирани инженери, 1.300 магистри и 170 доктори на науки

Шест и пол децении Факултетот за електротехника и информациски технологии се етаблираше во водечка образовна и научно-истражувачка институција кај нас …