Одбележување на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Во Амфитеатарот на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ во Скопје денеска напладне ќе биде одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Поздравни обраќања ќе имаат проф. д-р Елена Јованова-Грујовска, директорка на Институтот, министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и проф. д-р Борче Арсов, научен советник при Институтот.

Потоа следува кус осврт кон делото на Крсте Петков Мисирков по пвод 150 години од неговото раѓање.

Сподели