Нобеловката Светлана Алексиевич е добитничка на наградата BookStar 2022

За книгата „Војната нема женско име“, нобеловката Светлана Алексиевич е добитничка на наградата BookStar 2022, што и ја доделува истоимениот фестивал посветен на европската литература од Скопје.  Фестивалот годинава ќе се одржи од 3 до 5 октомври на неколку локации во Скопје под мотото „Храбри нови зборови“. Судејќи не толку по личниот украински сентимент, колку по … Продолжи со читање Нобеловката Светлана Алексиевич е добитничка на наградата BookStar 2022