НАЈЧИТАНИ ВО 2022: „Етно Зборле“ со термини од митологија, обичаи и верувања

Една од најчитаните вести на Умно.мк во минатата година беше верзијата на мегапопуларната игра „Зборле“ со која Институтот за етнологија и антропологија го одбележува 17 Февруари, Меѓународниот ден на антропологијата. Играта „Етно Зборле“ траеше седум дена, а правилата беа исти како на „Зборле“, но со термини поврзани со етнологијата.

Целата вест на линкот.

Сподели