Конкурс за наградата „Роднокраен автор за 2022 година“

Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Битола распиша конкурс за доделување на наградата „Роднокраен автор за 2022 година“. Според критериумите, роднокрајниот автор треба да има издадено книга од 1 јануари до 31 декември 2022, да е добитник на награди, да има други придонеси во книжевноста (членства во жирија, уредништво, преводи, членство во редакции на списанија, учество на манифестации и сл.).

Конкурсот е отворен до 31 јануари. Заинтересираните потребните документи треба да ги испраќаат на електронската пошта nuub.bitola@gmail.com. Наградата ќе биде доделена на 25 март, на роденденот на Библиотеката. Повикот е во рамките на проектот „Роднокрајни средби на битолските писатели од Македонија“.