Концерт на Next to Silence во „Џез ин“ во Охрид

Џез составот Next to Silence вечерва во 22 часот ќе одржи концерт во клубот „Џез ин“ во Охрид. Најава за концертот е музичкото видео за композицијата Tsunami, снимен на археолошкиот локалитет Плоча-Миќов Град на Охридското Езеро, во соработка на музичката група со Заводот и музеј од Охрид и Центарот за истражување на предисторијата. Автор на видеото е Христијан Талевски, а звукот е снимен од Ивица Јанкуловски.

Концертот е дел од настаните со кои „Џез ин“ одбележува 35 години од своето постоење. На овој настап Next to Silence ќе свират авторска музика од нивниот прв албум издаден за Скопскиот џез фестивал во 2020 година, но и дел од новите композиции кои составот ги создаде во меѓувреме.

Фото: Маја Аргакијева

Сподели