Југослав Пантелиќ, директор на Југословенската кинотека: Наскоро да реставрираме филмови

Долго не сме соработувале конкретно на прашањето на реставрација на филмови, но се надеваме дека наскоро и тоа ќе се случи – вели првиот човек на Кинотеката во Белград Кинотеките на Србија и на Македонија имаат повеќегодишна соработка и пријателство. Заеднички проекти, размена на знаења, размена на филмови од своите архиви, ова се само дел … Продолжи со читање Југослав Пантелиќ, директор на Југословенската кинотека: Наскоро да реставрираме филмови