Деца од скопските градинки ќе цртаат на асфалт во Карпош

Во Детскиот културен центар „Карпош“ денеска во 10 часот ќе се одржи манифестацијата „Цртање на асфалт“. Под мотото „Ја учам азбуката, моите први букви“ која се одржува по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј, на манифестацијата ќе улествуваат деца од предшколските установи во Скопје. Креди во боја обезбеди ДКЦ „Карпош“.

Сподели