Дамјан Давков освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада, за Македонија и сребро и две бронзи

Осмоодделенецот Дамјан Давков освои злато, Алексиј Тасиќ сребро, Бранко Јангеловски и Леонид Тодороски бронза на Јуниорска балканска математичка олимпијада (ЈБМО) … Продолжи со читање Дамјан Давков освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада, за Македонија и сребро и две бронзи