„Чемерски: Низ цртеж, отпосле“ во МКЦ

„Чемерски: Низ цртеж, отпосле“ е насловот на изложбата на дела од Глигор Чемерски која ќе биде отворена вечерва во 20 часот во галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје. Изложбата ја организираат МКЦ и галеријата „Грал“.

– Најголем дел од цртежите и гвашевите претставени на оваа изложба се неизложувани дела, интимни формати од колекцијата на Galerie du Fleuve, создадени меѓу 1983 и 2003 година – велат организаторите.

Повеќе информации на линкот.

Сподели