Гран-при за „Палешка“ на Драгана Милошевски-Попова на фестивалот за деца „Малиот Јоаким“ во Косово

Претставата „Палешка“ што ја адаптираше и режираше Драгана Милошевски – Поповa го освои Гран-прито на Фестивалот за деца и млади …

75 години Драмски: Роденден што не можеме да го наречеме среќен, но пак ќе го полниме салонот со аплаузи

Детската куклена претстава „Силјан Штркот“ на куклената сцена во рамките на МНТ се смета за првата претстава на Драмскиот театар, …

Споделете ја вашата приказна во „Работи за кои не зборуваме“ на Wonderland Theatre

Болка, траума, срам, осуденост, злоупотреба, безизлез, параноја, несоница, неприфатеност, лажна насмевка, крварење, изгубен апетит, брзо возење, тресење под јорган, голтање …