Промената е во секој од нас, ние сме промената! Започна 58. МТФ „Војдан Чернорински“ – Прилеп

Промената е најискрената потрага по сопствениот креативен потенцијал. Промената е и првата победа во битката со конформизмот, старите навики, инертните …

Огромен интерес за претставите на 58. МТФ „Војдан Чернодрински“, вечерва започнува со „Хеда Габлер“ на Драмски

Голем интерес владее за влезниците за речиси сите 11 претстави што се селектирани на програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“ во …

Потценувачки е ставот кон „провинциските“ театри – луѓето и надвор од главниот град имаат потреба од театар и култура

Премалку луѓе и театарџии се борат за своите театри. Постарите не го предаваат својот скоро изгасен факел на помладите. Политичките …

„Мац, мац!” во режија на Филип Петковски – најдобра претстава според студентите на театарски фестивал во Приштина

Претставата „Мац, мац!” во режија и кореографија на Филип Петковски и копродукција на „Пресврт“, Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот” …