Резонанца и револуција – „Сага“ ја вткајува македонската литература во модерниот балет

Пишува: Љубица Ангелкова „Сага“ е визуелна поезија во движење. Кореографијата ги надминува традиционалните граници, интегрирајќи елементи на современиот танц кои …

Да танцуваме – не само за себе, туку и за радоста и единството што танцот му ги носи на светот (ВИДЕО)

Денес се одбележува 29 Април – Меѓународен ден на танцот. Авторка на македонската порака е примабалерината Александра Мијалкова. Ви ја …